ECBS - Europees Comité voor bankwezen Standaarden


De ECBs is de Europese Commissie in het kader van de European Payments Council, die opbouwt en distribueert-banking-gerelateerde normen en informatie.

De afkorting ECBS is het Europees Comité voor het bankwezen normen of Europese normalisatie-instelling voor het bankwezen normen. De ECBS is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van het IBAN als internationaal gestandaardiseerde nummer tot de identificatie van de internationale betalingen.

Members and observers


De ECBS werd opgericht in 1993 en de Europese verenigingen van spaarbanken, coöperatieve banken en particuliere banken behoren tot de leden van het. De waarnemers van de ECB ook de Europese Centrale Bank, de SWIFT, Euro betalen International en Visa International.

Objectives

De doelstellingen van het ECBS IBAN-gerelateerd zijn uniforme en consistente informatie verwerking van grensoverschrijdende betalingen (straight-through-processing), de vereenvoudiging van de behandeling en de versnelling van grensoverschrijdende betalingen. De ECBS kan dwingen, maar niet verplicht te gebruiken of niet marktgestuurde implementatie van de IBAN. De nationale accreditatie en de uitvoering wordt overgelaten aan de betrokken commissies van het bankwezen.

Order

In verband met de IBAN, het ECBS missie is om uniforme normen en standaarden te ontwikkelen voor grensoverschrijdende intercompany betalingen in de Europese interne markt.Competentie

De ECB heeft de bevoegdheid en het gezag, uniforme normen en bancaire normen te instrueren en te ontwikkelen. De IBAN is ECBS - en ISO-norm. Cross-industrie, de ISO is het meest bekend van de wereld normalisatie-instelling. Ook in de banksector en in het bijzonder in de betalingen die zij heeft een aantal belangrijke normen gedefinieerd, dus met inbegrip van de geïntegreerde methode (ISO 7064). De IBAN zelf loopt onder ISO-norm 13616. De ECBS is een Europese normalisatie-instelling in dienst van de drie Europese Centrale verenigingen van de banksector.

Nadat we u een kort inzicht in de taken, vaardigheden, evenals de samenstelling van de ECBS hebben gegeven, willen wij u voorzien van de meest belangrijke informatie over IBAN op de volgende pagina.