Wat is een IBAN?


Een IBAN oftewel International Bank Account Number een verscheidenheid van alfanumerieke cijfers die duidelijk detecteert rekening van de klant bij een bankinstelling behouden wereldwijd.

Juist waarom is het IBAN erg belangrijk?
Grensoverschrijdende transacties te lanceren een extra niveau van complexiteit boven die van de binnenlandse clearing, want er zijn talloze variaties in de manier waarop landen verrichten verwerking van betalingen. Omdat het onwaarschijnlijk is te verwachten dat de betaling Schepper om de subtiliteiten van meerdere binnenlandse clearingsystemen te begrijpen, is het zeker niet onverwacht dat er fouten tarieven voor internationale betalingen zijn aanzienlijk. Deze soorten fouten vaak eindigen in betalingen geweigerd worden, wat leidt tot een negatief effect op customer support en verbeterde beheerskosten. De IBAN is gebracht om te helpen bij het verminderen van complicaties bij grensoverschrijdende transacties door het presenteren van een standaardformaat voor het tonen en valideren van internationale bankrekeningnummers.


Dus hoe precies werkt een IBAN-functie?
Een International Bank Account Number normaal draagt een uit twee tekens bestaande ISO-landencode, twee controlecijfers voor validatie doeleinden, samen met de binnenlandse bankcode en rekeningnummer. De structuur van de IBAN helpt om ervoor te zorgen dat de grensoverschrijdende betalingen op de juiste wijze worden verwerkt. Het land code onthult het land waar de IBAN werd gegeven en werkt ook als een verwijzing naar de samenstelling van de binnenlandse bankrekeningnummer opgenomen in de IBAN. Daarnaast is de controlecijfers controleren de hele IBAN om ervoor te zorgen dat naar behoren is ingevoerd en niet is beschadigd.


IBAN validatie is niet genoeg
Hoewel de presentatie van de IBAN heeft het gemakkelijker gemaakt om grensoverschrijdende transacties te structureren, het is slechts een deel van de methode om het verwijderen van fouten in betalingen. Zo is het heel goed mogelijk om een geldige IBAN ongeldig zijn interne informatie die tot de betaling wordt geweigerd maken. IBAN validatie is slechts een deel van het proces om adequaat en met succes route grensoverschrijdende betalingen.


IBAN VERIFICATIE
Verenigd Koninkrijk financiële instellingen zullen grensoverschrijdende richtlijnen betaling te krijgen van hun klanten citeren IBAN van de internationale handel in geassocieerde deelnemingen als bestemming bankrekeningen, zullen deze IBAN's zijn gemaakt door internationale banken. De standaard gaat ervan uit dat het allemaal IBAN zal worden gecontroleerd op de vangst van de IBAN, die op het eerste punt van binnenkomst wanneer het wordt getypt in het Verenigd Koninkrijk banksysteem als bestemming rekening. De reden voor dit deel van de standaard is om de validatieprocedure, die onafhankelijk is van de IBAN-formaat of zelfs herkomst verduidelijken