SEPA Europese overschrijving (SCT)


The European Payments Council (EPC) introduceerde de SCT-systeem in januari 2008. Voor een bepaalde bron van informatie over de regels en verplichtingen van de regeling, wordt verwezen naar de SCT Rulebook en de bijbehorende richtlijnen functioneren goedgekeurd door de EPC. De EPC distributie snelkoppeling naar SEPA Credit Transfer vat de functies van het SCT schema samen, wat onder andere de hoofdvoordelen in niet technische taal omvat.

EPC lanceert drie maanden publieke conversatie over de evolutie van de SCT en SEPA Direct Debit Schemes. Alle aandeelhouders moeten meningen presenteren tegen 15 augustus 2014Op 19 mei 2014 de EPC introduceerde een drie maanden durende openbare raadpleging over mogelijke aanpassingen van de SCT en SEPA Direct Debit (SDD) Rulebooks. De EPC inspireert alle SEPA-aandeelhouders om adviezen uit te brengen op 15 augustus 2014. De volgende generatie reglementen, (SCT regelboek versie 8 .0, SDD Kern regelboek versie 8 .0 en SDD Business to Business (B2B) Regelboek versie 6 .0), en verbonden uitvoeringsregels zullen in november 2014 worden gepubliceerd door te voeren in november 2015. De transformatie verzoek document met betrekking tot de SCT regelboek voor een openbare raadpleging tussen 19 mei en 15 augustus 2014 ingediend is toegankelijk op deze webpagina EPC.

EU-verordening omschrijft verplichte vervaldata voor de migratie naar SEPA

In februari 2012 heeft de Europese wetgeving ge´mplementeerd de 'Verordening (EU) nr 260/2012 ontwikkelen van technische en zakelijke vereisten voor overmakingen en automatische afschrijvingen in euro en tot wijziging van Wetten (EC) Nr 924/2009' (De Single Euro Payments Area (SEPA) Verordering), die definieert 1 februari 2014 als de doden-lijn in de eurozone voor de naleving van de belangrijkste voorwaarden van deze verordening. In niet-eurolanden, zal de dode-lijn 31 oktober 2016. Kortom, dit geeft met ingang van deze data, zal actief nationale euro overschrijving en incasso's worden gewijzigd door SCT en SEPA Direct Debit (SDD).Het SCT Schema in een notendop

Het SCT Schema stelt payment service providers (PSPs) een primaire en vlakte overschrijving service te bieden de hele SEPA voor enkele of massa-betalingen. De regelingen normen te bevorderen betalingen initiŰren, verwerken en weer bij elkaar, op basis van straight-through-processing (STP). Het toepassingsgebied is beperkt tot overboekingen in euro, binnen de 34 SEPA Schema landen. De PSP's uitvoeren van de overschrijving zou moeten formeel deel te nemen aan de SCT Schema.