SEPA-incasso (SDD)


De SEPA Direct Debit (SDD) Schema's schakelen schuldeisers (rekeninguitgever) om geld te verzamelen van (betalers) bankrekening van de schuldenaar, zo lang als een ondertekende bestelling is toegestaan door de betaler aan de biller. Een mandaat is geautoriseerd door de schuldenaar om de schuldeiser om een betaling te verzamelen en om bankinstelling van de schuldenaar rechtstreeks naar die collecties te betalen. Mandaat formulieren in te vullen door debiteuren (klanten de aankoop van producten of diensten) worden meestal gegeven door crediteuren (detailhandelaren of dienstverleners) zelf.

De European Payments Council (EPC) biedt een leidraad aan de schuldeisers op de ontwikkeling van efficiënte, makkelijk te gebruiken Single Euro Payments Area (SEPA) mandaten. Daarnaast is de EPC presenteert vertalingen van het mandaat tekst, zoals aangewezen in de SDD Kern Regelboek en de SDD Business to Business (B2B) Regelboek, naar de SEPA talen. Vanwege dit, ongeveer 16-18 miljoen bedrijven in de eurozone alleen en alle overheidsdiensten verzamelen van betalingen in SEPA in staat om gebruiksvriendelijke SEPA mandaat vormen vast te stellen, die het best aan hun eisen voldoen.Het SEPA mandaat stroomlijnen

De SDD Regelboek geeft de principes aan voor de inhoud van SEPA mandaten. De afbeelding van het mandaat als het verschijnt in het reglement is voorzien van de meest uitgebreide ontwerp haalbaar. In effectieve gebruik echter kan de SEPA mandaatformulier efficiënt op vele manieren zonder verlies van belangrijke inhoud en toch voldoen aan de spelregels naald. In zo veel gevallen heeft het mandaat formulier zelf niet om alle details die nodig zijn voor de toelating van een SDD op te nemen, zolang deze info kan worden verkregen uit andere bronnen. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de meerderheid van de opgenomen in een SEPA mandaat informatie kan zeker worden aangevuld met de schuldeiser persoonlijk en als zodanig kan al deel uit van het mandaat vorm die hij creëert zijn. Klanten die finaliseren en te ondertekenen dergelijke vormen uiteindelijk nagenoeg vergelijkbare gegevens op een SEPA mandaat voor als in elke andere mandaat dat onder legacy automatische incasso's deze dagen.Om meer duidelijkheid op dit punt te brengen en uit te leggen hoe een SEPA mandaat vorm aangeboden door schuldeisers om hun klanten daadwerkelijk kunnen verschijnen als de EPC is een leidraad bevat realistische informatie over het gekozen mandaat informatie kan worden gebruikt in verschillende situaties gegeven. Je kunt eigenlijk visualiseren een gebruiksvriendelijke SEPA mandaatformulier.

De EPC heeft potentieel complexiteit ervaren door schuldeisers die wensen over te dragen aan de SDD-schema's gebruik te maken van de bestaande automatische incasso mandaten, die niet volledig voldoen aan de eisen van de regelingen 'ten aanzien van vorm en inhoud van SDD-mandaten kan worden opgelost. Sectie 5 .17 van de SDD Core Rulebook en deel 5 .17 van de SDD B2B Rulebook aanwezig substantiële praktische hulp aan crediteuren door af te zien van bijzondere eisen voor deze legacy mandaten indien gebruikt in het kader van een van de SDD Schema's.